Hegn haven eller terrassen ind med raftehegn

Raftehegn
Hegn haven eller terrassen ind med raftehegn
Henrik Andersen
-
27/01/2023
-

Hvis du har en terrasse, er det en god idé at hegne den ind, så du kan sidde i ro og fred – og ikke mindst i læ for vinden. Du kan også bruge et hegn omkring din have frem for en hæk, da du opnår et markant anderledes udtryk. Her får du en række gode råd, hvis du overvejer at hegne haven ind med et raftehegn.

Hvad er et raftehegn?

Et raftehegn er et klassisk træhegn, som kan bruges i haven eller rundt om terrassen. Det har en lang levetid, og samtidig får du et solidt og tæt hegn, der lukker godt af mod eksempelvis naboerne. Rafterne sidder meget tæt, og derfor bliver netop denne type hegn også ofte anvendt som hegn til terrassen.

Raftehegn er lavet af flere rækker af små stykker træ, som enten er bundet sammen eller banket i en pæl. De kan være lavet af forskellige træsorter – eksempelvis fyr, bøg eller gran. Samtidig kan du male eller lakere raftehegnet, så det kommer til at passe ind i netop din have og bidrager med et særligt visuelt udtryk.

Hvorfor vælge et raftehegn?

Et raftehegn er et fleksibelt valg, som kan se ud på mange forskellige måder. Af samme årsag passer det til mange forskellige typer af haver, da du selv kan bestemme, hvordan det endelige resultat skal se ud. Det kan komme i mange forskellige former og farver, og i princippet er det kun fantasien, som sætter grænserne.

Du kan bruge et raftehegn som læhegn, men det kan også bruges til at skabe spændende sektioner i din have eller som en ramme til dit blomsterbed eller andre dele af haven, som du ønsker skal hegnes inde. Samtidig bidrager det med en rustik og landlig atmosfære til din have eller terrasse. Se et udvalg af raftehegn her.

Raftehegnet giver dig masser af privatliv

Først og fremmest giver et raftehegn privatliv og beskyttelse mod vind og nysgerrige blikke fra udefrakommende. Derfor egner det sig perfekt til indhegning af haven. Det kan som nævnt også bidrage til at definere områder i haven og skabe afgrænsning, hvilket kan være praktisk, hvis du har en stor have.

En anden fordel ved raftehegn er, at det naturligvis også bidrager til haven rent visuelt. Det har en rustik fremtoning, som passer ind i mange haver, og det kan skabe en helt særlig stemning. Du vælger selv, om du vil beholde træet i sin naturlige farve, eller om du hellere vil male det i en bestemt farve, som passer ind i netop din have.

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!